top of page

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek ​

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Krelovi-nak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. 

Üzemeltetői adatok

Vállalkozó neve: Bonifert Rita EV. (KRELOVI)

Székhely: 2022 Tahitótfalu, Nefelejcs u. 28

Tartózkodás és műhely: 2030 Érd, Cserhát utca 8/3.

Adószám: 55858937-1-33

Nyilvántartási szám: 54600731

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: shop@krelovi.com

Telefonos elérhetőség: +36 20 7767 428

 

Rendelési információk 
Rendelés leadásához, használd az oldalunkon található megrendelő ás árajánlat kérő űrlapokat vagy küldj üzenetet az e-mail címünkre. A levél beérkezése után hamarosan megkeresünk a visszaigazolással és a várható szállítási határidővel.

 

Áraink
Árainkat legfőképpen az alapanyagok határozzák meg, melyeknek kiválasztásánál elsődleges szempontok a minőség, az egyediség, és a széles választék. Áraink  forintban értendőek, számlát a megrendelt csomag mellé csatoljuk. Termékre vonatkoznak, nem tartalmazzák a szállítási költséget. A Termékek árainak feltüntetésekor a Webáruház a tőle elvárható legnagyobb gondossággal jár el, azonban esetleges technikai, adatrögzítési hibák előfordulhatnak. Az esetleges technikai, adatrögzítési hibák esetén a Webáruház ajánlati kötöttsége nem áll fenn, az ilyen hibákért felelősséget nem vállal.


A megrendelt termék átvételének módja 
Szállítás és fizetési információk

Szállítás előtti tudnivalók: A megrendelés leadása után, később miután munkatársunk visszaigazolással erősítette meg, hogy a megrendelt termékek elkészültek, a kitöltött adatok segítségével hajtuk végre a kiszállítást.A feltüntetett szállítási időintervallumok csak a gyártás után, a kézbesítőnek átádástól számított munkanapokra értendő A Webáruház nem vállal felelősséget a megrendelt Termékek szállításáért és kézbesítéséért. A megvásárolt termékek szállítási és kézbesítési költségei teljes egészben a Vásárlót terhelik, amennyiben a vásárlás összege nem éri el az ingyenes házhoz szállítási határértéket. A kiszállításra vállalt határidők, kizárólag egymást követő munkanapok esetében érvényesek. Amennyiben megrendelése leadását követően hétvége, vagy ünnepnap(ok) következik, értelemszerűen a kiszállítási idő a hétvége vagy az ünnepnap(ok) hosszával meghosszabodik.

 

FOXPOST CSOMAGKÜLDŐ SZOLGÁLAT

A KRELOVI kizárólag a FOXPOST Zrt.-vel küldik csomagjait.

Általános információkról és szállítási tudnivalókról a weboldalukon tájékozódhat: https://foxpost.hu/

 

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

Személyes átvételre kizárólag a Krelovi munkatársával előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Amikor a megrendelés elkészült a Krelovi felveszi a Vevővel a kapcsolatot az átvételi időpont egyeztetése miatt. A személyes átvétel helyszíne egyeztetés alapján történik, mely a Krelovi munkatársának és a Vevőnek is legoptimálisabb. Helyszínen történő fizetés csak kiszámolt készpénzzel lehetséges. Bankkártyát nem fogadunk el. Személyes átvétel esetén is kötelező leellenőrizni a csomagolást, a terméket, annak sértetlenségét, (pl. sérült a termék, más a termék színe vagy nem azt a terméket kaptad, amit megrendelt stb.), ilyen esetben ne vegye át a terméket és jelezze ezt a munkatársnak. A végszámla átvételével a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik. 


Fizetési módok

Átutalással: A Vevő a megrendelt termékek ellenértékét a visszaigazoló emailben található bankszámlára 3 napon belül köteles átutalni. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Vevő jogosult a termék(ek) általa meghatározott módon történő átvételére.

Fizetés utánvétellel vagy személyesen: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal vagy munkatársunk által kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy a Vevő a megrendelés végösszegét a futárnak teljesítse készpénzben a megrendelt termék(ek) átvételekor.

Garancia

A termék a teljesítés idején nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Hibás teljesítésnek minősül továbbá, ha a Vevő megrendelése eltér a kézhez kapott terméktől. A termék hibájával kapcsolatos panasszal minden esetben a Krelovihoz forduljunk! Fontos azonban kiemelni az 1999/44/EK irányelv által valamennyi Európai Uniós tagállam számára előírt minimumszabályt, amely szerint a fogyasztói szerződések esetében a teljesítéstől számított 2 héten belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba oka már a tejesítés időpontjában is megvolt. Ennek értelmében tehát a szavatosság esetében az első hat hónapban jelentkező hiba miatti felelősség alól az eladó fél csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy az eladáskor a termék hibátlan volt, tehát a hiba oka a teljesítés után, a termék nem rendeltetésszerű használata miatt keletkezett.

Pl.: A Vevő megrendelt egy egyedi méretű kötőféket, ám az átvételt követően kiderül, hogy a megadott méretek eltérnek kézhez kapott termék méreteitől. Ebben az esetben a Krelovinak kötelessége a termék cseréje vagy javítása, illetve a termék újraküldésének költségének átvállalása! Ugyanezen kötelesség áll fenn, ha például a Vevő a csomag kibontásakor észleli, hogy a lovaglószár karabinere törött állapotban érkezett stb.)

Kérjük amennyiben bármilyen hibát vél felfedezni a terméken, rögtön készítsen (ha lehet még benne a csomagolásában, új állapotban!) fotót a bizonyítás érdekében. A Hibával kapcsolatos panaszát rögtön üzenje meg a Krelovi munkatársainak, rendelkezésére álló idő max. 2 hét, ám ez idő alatt a megvásárolt terméket nem használhatja, hiszen csak új állapotában kötelessége a gyártónak visszafogadni az elkészült terméket!

 

Szavatosság

A szavatossággal a forgalmazó vállalja, hogy olyan terméket adott át a fogyasztónak, amely kifogástalan, nincs rejtett hibája. Tehát amennyiben a megvásárolt termék hibás vagy a hiba a használat során később jelentkezik, akkor az EU valamennyi tagállamára vonatkozó egységes szabályozás, az 1999/44/EK irányelv alapján fogyasztó a fogyasztási cikk átadásától számított két éven belül élhet szavatossági jogaival. Magyarországon a szavatossággal kapcsolatos szabályozás a Polgári Törvénykönyvben található.

A szavatosság mellett Magyarországon létezik a kötelező jótállás, vagy hétköznapi és közismert nevén a „garancia” jogintézménye. Elsősorban kijavítást vagy kicserélést kérhetünk, melyek közül főszabály szerint a fogyasztó választ, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen (például a meghibásodott termék már egy kifutott szériába tartozik, és emiatt a csere nem lehetséges), vagy ha a gyártónak aránytalan többletköltséget (pld: egy terméknél egy néhány forintos, kicserélhető alkatrész hibája miatt nem indokolt az egész termék cseréje) jelentene, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget.

 

A Vevő a vásárlásával tudomásul veszi a Krelovi termékeivel kapcsolatos szavatossági információkat:

 • KÖLTSÉGMENTES javítást vagy termékcserét a vásárlástól számított 1 évig vállal a KRELOVI, amennyiben a vásárló rendeltetésszerűen használta a terméket, viszont a  javítandó termék oda-visszaküldésének költségeit a vásárlót terheli!

Nem köteles a KRELOVI szavatosságból kifolyólag költségmentesen szervizelni, ha:

 • 12 hónapnál régebben vásárolta a terméket

 • nem rendeltetésszerűen használt termékek kivételt képeznek a jogszabály alól (pl.: nem fedett helységben tárolta a felszerelést, nem lovat képzett vele stb.)

 • a meghibásodott termék már egy kifutott szériába tartozik, és emiatt a csere nem lehetséges

 • a meghibásodott alkatrész javításához az egész terméket kéne cserélni és így jelentős többletköltség terhelné a gyártót

 • a megrendelő hibájából (pl.: pontatlan mérésekből) származik a meghibásodás
   

Költséggel járó felszerelés javítást vállal a KRELOVI akkor is, ha 12 hónapnál régebben vásárolta a terméket, illetve ha nem rendeltetésszerűen használta a vásárolt felszerelést. Elküldés előtt azonban vegye fel a kapcsolatot a Krelovival az előzetes állapot felméréshez és árajánlathoz.

 

Elállás

A megrendelt termékek és szolgáltatások esetében Önnek 14 napon belül joga van bármilyen okból, indoklás nélkül elállni a vásárlástól, ha készleten lévő, már elkészült terméket vásárolt (egyedileg készített alkotásokra nem vonatkozik). 


Adatkezelési alapelvek

Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-88907/2015.
(Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből) 
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény

 • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;

 • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;

 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény)

Amikor Ön ellátogat  weboldalunkra, a látogatásáról névtelen, összesített adatokat gyűjthetünk és tárolhatunk. Ezek között szerepelhet az Ön Internet szolgáltatójának a neve, az a weboldal, amely a mi oldalunkra irányította Önt, az Ön által kért oldalak, ott-tartózkodásának időtartama, valamint kéréseinek dátuma és időpontja. Az így összegyűjtött információkból statisztikákat készítünk és mérjük a weboldal aktivitását, hogy javíthassuk látogatásainak hasznosságát. A szokásos weboldal látogatások során nem gyűjtünk és tárolunk olyan személyes, azonosításra alkalmas információkat.


Az ún. sütik (ang. “cookie”) kisméretű információk, melyek a weboldalak felkeresésekor kerülnek a böngészésre használt eszközökre, és az adott weboldal használatának módjáról tárolnak adatokat. A Krelovi által alkalmazott sütik közül soknak az élettartama csak a webböngészési munkamenet idejére korlátozódik, azaz az ilyen sütik a böngésző bezárásakor lejárnak. Más sütik élettartama hosszabb: ilyenek pl. azok, melyekre a Krelovinak az Ön bejelentkezési adatainak tárolásához van szüksége annak érdekében, hogy legközelebb Ön gyorsabban jelentkezhessen be a Weboldalra.


Vannak olyan esetek, amikor a Krelovi személyes információkat kér Önről annak érdekében, hogy az interneten küldött kéréseit teljesíthessük; megrendelés, a rendelés lekövetése, kapcsolattartás. Amikor ilyen kérést indít a weboldalon, kifejezetten megkérjük Önt, hogy adja meg ezeket az információkat (név, számlázási cím, szállítási cím, e-mail cím, telefonszámének, stb.). Ezeket az adatokat megfelelő módon gyűjtjük és tároljuk, és az Ön kérésének teljesítésére használjuk. Ha Ön olyan tájékoztatást ad nekünk, hogy az információk nem használhatók további kommunikáció céljára, ezen adatvédelmi kérését tiszteletben tartjuk.


A Krelovi megérti az Ön biztonság iránti aggodalmát és minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy biztonságos kapcsolatot alakítson ki Önnel, és a személyes információkat tartalmazó Krelovi adatbázisokhoz való hozzáférést kizárólag az erre felhatalmazott Krelovi munkatársak, továbbá a szállítást végző futárszolgálat számára korlátozza. 


Egyszerűen és röviden fogalmazva:
A megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

 

Továbbá:

 • Az oldalainkon megtalálható termékeknél feltüntetett képek nem minden esetben adják vissza termék pontos színét, ezért a színhűséget nem tudja a Krelovi garantálni temrékei esetében

 • A termék leírások tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt! 

 • Az oldalon közölt minden írásos és képi anyag a Krelovi tulajdonát képezi, azok felhasználása, utánközlése csak engedéllyel lehetséges!

 • A Krelovis felszereléseket minden vásárló saját felelősségére használja, a gyártó nem vállal felelősséget a temrékek használatából adódó balesetekért!

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Adatkezelési tájékoztató

 

A Krelovi (a továbbiakban Társaság) tájékoztatja az internetes áruházát (a továbbiakban webshop) használó ügyfeleit és az egyéb érdeklődőket (a továbbiakban Felhasználók), hogy a Társaság a regisztráció, továbbá a regisztráció nélküli vásárlás során az érintett Felhasználó hozzájárulása alapján a tudomására jutó adatokat kezeli. Jelen tájékoztató tartalmazza a webshopban történő regisztráció előtt megismerhető, többek között az adatgyűjtés céljára, az adatkezelés jogalapjára és időtartamára, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személyére, a Felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogaira, a jogorvoslati lehetőségekre vonatkozó információkat.

 

Adatkezelési gyakorlatunk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényen alapszik. A Társaság jelen tájékoztatóval ismertetett adatkezelését a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé bejelentésre került.

 

1. Az adatkezelés célja

 • A Felhasználók által megadott adatokat a Társaság kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve hírlevél küldése céljából kezeli.

 

2. Az adatkezelés jogalapja

 

 • Az adatkezelés jogalapja a felhasználók hozzájárulása. A Társaság tájékoztatja a Tisztelt Felhasználókat, hogy hozzájárulásnak, vagyis akaratuk megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és határozott kinyilvánításának tekinti a Tisztelt Felhasználók által a webshopban történő regisztrációt illetve a regisztráció nélküli vásárlást. A webshop használata esetén úgy tekintjük, hogy Tisztelt Felhasználóink félreérthetetlen beleegyezésüket adták a rájuk vonatkozó, a vásárlás során megadott személyes adatok kezeléséhez.

3. Az adatkezelés időtartama

 

 • Az adatkezelés a regisztráció napján kezdődik és legfeljebb e naptól számított 12 hónapig tart, mely időtartam az 1. pontban meghatározott cél megvalósulásához szükséges időtartamnak tekintendő.

 

4. Az adatkezelő személye, kötelezettségei

 

 • Az adatok kezelését a Társaság munkaszervezetében az e feladat ellátására kijelölt munkavállalók végzik. A Felhasználóktól származó személyes adatokat a Társaság harmadik személynek nem továbbítja, illetve azokat nem hozza nyilvánosságra. A Társaság köteles továbbá gondoskodni az adatok biztonságáról. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáféréstől, megváltoztatástól, továbbítástól illetve nyilvánosságra hozataltól. A Társaság mint adatkezelő további kötelezettségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szabályozza.

 

5. A Felhasználók jogai

 

 • Tisztelt Felhasználóink bármikor jogosultak tájékoztatást kérni a Társaság által kezelt, rájuk vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor kérhetik azok helyesbítését, törlését vagy zárolását. Az adatkezelés megszüntetésére és az adatok törlésére vonatkozó illetve egyéb kérelmeiket Tisztelt Felhasználóink a kreativlovarda@gmail.com e -mail címen keresztül tehetik meg. A Társaság a tájékoztatási kötelezettségének kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, írásban köteles eleget tenni. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet a Társasághoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Felhasználók 5 000 Ft költségtérítést kötelesek fizetni. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett. Az adatok helyesbítése, törlése illetve zárolása iránti kérelemnek a Társaság a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt köteles eleget tenni. Törlés helyett a Társaság zárolja az adatokat, ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt adatok kizárólag addig kezelhetőek, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely törlést kizárta. Ha a Társaság helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmet nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a Felhasználóval a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. Tisztelt Felhasználóink tiltakozhatnak személyes adatuk kezelése ellen. A Társaság a tiltakozást annak benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

 

6. Jogorvoslat

 

 • Tisztelt Felhasználóink az adataik kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhatnak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, vagy pert indíthatnak a lakóhelyük (tartózkodási helyük) szerint illetékes törvényszéken. A Felhasználó a tiltakozással kapcsolatban a Társaság által hozott döntés megtámadása iránti pert a döntés közlésétől, illetve az arra nyitva álló határidő utolsó napjától számított 30 napon belül indíthatja meg.

A tárhely-szolgáltató neve: Wix

A tárhely-szolgáltató címe: 1 Grant’s Row, Dublin 2 D02HX96, Ireland

A tárhely-szolgáltató e-mail címe: privacy@wix.com

A tárhely-szolgáltató weboldala: Wix.com

bottom of page