top of page

FELTÖLTÉS ALATT... Kérünk, nézz vissza később...

Csomózott kötőfék

 

 

A csomózott kötőfék speciális helyeken csomókkal rendelkező kötőfék, mely pont a csomók által rendelkezik finomabb jel-átviteli tulajdonsággal. 

 

Anyag tulajdonság:
Minőségi 5-6mm fonatolt kötélből készül és bármilyen méretben rendelhető. A legjobb minőségű kötél alapanyagok beszerzésére törekszünk! A fonatolt kötél alapanyagok (Polipropilén vagy poliészter) a legszigorúbb minőségi követelményeknek is megfelelnek: a kötelek tartóssága és kémiai anyagokkal szembeni ellenállása kiváló, továbbá szakítószilárdsággal és színtartóssággal rendelkeznek. Szakítószilárdságot tekintve pl.: a csomózott kötőfékhez használt 6 mm vastagságú kötél 120-360 kg-ig, míg a nyakmadzaghoz és kiképzőszárhoz használt 14 mm-es 960-1280 kg-ig garantált.

 

Balesetvédelemi szempontból:
A textil istálló kötőfékkel szemben ennek nincs szakadási pontja, ezért hosszú távon és felügyelet nélkül NEM KÖTHETÜNK KI vele lovat, illetve nem hagyjuk rajta a legelőn, balesetet okozhat! Ez a kötőfék kiképző-kötőfék. A csomózott kötőfék helyes felhelyezésére is ügyeljünk, mert rosszul beállított kötőfékkel kárt okozhatunk, vagy éppen nem érjük el a kívánt hatást.

 

Erős idegzetűeknek ajánlott kép illusztrálás céljából, mit okozhat egy kötőfék, ha kikötve hagyjuk vele a lovat:

bottom of page