top of page

Miért imádná a lovad a gyapjúfilc alátétet?

Rengetegszer tapasztaltam meg, hogy a bolti vászon vagy neoprénből készült nyeregalátétekbe úgy beleizzadt a lovam, hogy csavarni lehetett belőlük a bűzölgő váladékot. Majd, ha nem sikerült jól kiszellőznie akkor úgy elárasztott a nyerges minden szegletét, hogy rossz volt belépni. Úgy, hogy mindezt sose sikerült kimosnom igazán belőle, így helyeztem fel újra meg újra a lovam hátára... Nektek is ismerős helyzet?


Nos egy idő után besokkaltam ettől... ahogy a lovam is, akire főleg nehéz volt olyan alátétet keresni, hogy a kerek formája miatt egy vastag alátéttel csak még jobban csúszkált volna a nyergem a hátán.

Ekkor kezdtem utánajarni szakirodalmaknak, hogy megfejtsem mit használtak régebben a lovasok, mikor nem volt ennyi műszál a világon. Aztán rájöttem: a régi jól bevállt katonai lópokrócok is gyapjúból készültek, amit anno szintén nyeregalátéthez használtak őseink. Így tesztelések sorozatai után ráleltem a gyapjúfilc anyagra, mely rendkívül ellenálló, tartós a 10% szintetikus anyag miatt, a 90% gyapjú pedig teljesen természetbarát!

Miután megvarrtam belőle az első alátétemet és teszteltem lovamon, rádöbbentem, hogy légáteresztő képességű, így sokkal kevésbé tud aláizzadni a ló egy kiadós lovaglás után. És hogyha mégis magába szívná akkor is rövid szellőzés után ismét kellemesebb friss illatú, mint egy szivacs alátét.

És ami a legjobb, hogy bár a megszokottnál vékonyabbnak tűnhet az alátét, mégis tökéletesen idomul a lovam hátához, mert nyúlós az anyag és a kevés varrás vonal miatt nem dörzsöli feleslegesen a lovam hátát és nem érintkezik annyi műszállal.
Saját tapasztalat, hogy az 5 éve használt gyapjúfilc alátétemet még egyszer sem kellett kimosnom! Lovam olyakor levedlett szőre úgy megtapad a gyapjún, mintha kiegészítené egymást, így elég, ha olykor kikeféli az ember és olyan lesz mint újkorában.
Ennek örömére határoztam el, hogy szabadalmaztatom és a KRELOVI csomózott felszerelései mellett olyan lóbarát nyeregalátéttel is gazdagodhatnak a lovasok, aminek biztosan a lovak is értékelnek!

Ráadásul a KRELOVI oldalán nem csak készleten lévő sablon alátétet találsz, hanem egyedi színekben, stílusban és fazonban is kérheted , hogy biztosan tökéletesen illeszkedjen lovadra!

EGYEDI TERMÉSZETES LÓBARÁT NYEREGALÁTÉT-ről és rendeléssel kapcsolatos információkat itt találsz:

Összefoglaló információk:


Anyagösszetétel: 90%-os DHG minőségű gyapjúfilcből készül, mely Öko-Tex Standard 100 szabványnak megfelelő festéssel készült.

Vastagság: 5-6mm közötti, 3 rétegű

Mit kell tudni a gyapjúfilc nyeregalátétről, milyen előnyökkel jár?

  • Légáteresztő képességű, így sokkal kevésbé tud aláizzadni a ló egy kiadós lovaglás után

  • A gyapjú filc rendkívül ellenálló, tartós a 10% szintetikus anyag miatt, a 90% gyapjú pedig teljesen természetbarát

  • Rendkívül könnyen idomul a ló hátához az anyag rugalmassága és minimális varrásvonalak miatt

  • Kémiailag képes megkötni az izzadságot, mégis rövid szellőzés után ismét kellemesen friss illatú

  • Lenyűgöző intenzív színvilág és választék

  • A régi jólbevállt katonai lópokrócok is gyapjúból készültek, amit anno szintén nyeregalátéthez használtak őseink


Rita
Comments


Featured Posts
Ezen a nyelven még nincsenek bejegyzések közzétéve
Kövess minket!
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page