top of page

Sose futószárazz csomózott kötőfékkel!

Szembejött egy poszt, ahol az alábbi lovas fotót töltötte fel az illető: lován egy csomózott kötőfékbe akasztott futószár, és fonatolt kötélből készült kikötőszár.

Kérlek lovasok NE OKOZZATOK KÁRT a lovaitokban!!!

A fonatolt kötélnek nincs szakadási pontja, épp ezért ha a fotó feltöltőjének lova ebben a helyzetben bármilyen körülménytől pánikba esett volna, szinte holtbiztos, hogy óriási balesetet okozott volna önmagában. Csakis óriási sérülések vagy élete árán tudná magán elszakítani a rajta lévő köteleket, ugyanis 900 kg körül van a szakítószilárdsága ennek az anyagnak, jóval több mint önmaga súlya!!!
Csomózott kötőfékkel nem kötünk ki lovat, nem használhatjuk kikötőszárral, egyszerűen mert nem arra a célra szolgál, mint a bőrből készült kantár.

A Krelovi termékeihez mindig mellékelünk leírást és ajánlott használati útmutatót pont emiatt, hogy elkerüljük a rossz, helytelen a használatot!!!


Mielőtt bármilyen felszerelést alkalmaznátok ismerjétek meg a helyes használatát. Mindannyian szeretjük lovainkat, akkor ne sodorjuk őket veszélybe!

Az eredeti kép tulajdonosa jelentkezett nálunk és kérte a kép törlését. Mivel a Krelovinak nem célja a lovastársa lejáratása és nem is azért posztoltunk, hogy minősítsük a képzést, csupán figyelemfelhívó célzattal szeretnék edukálni a helyes felszerelés használatról, így egy hasonló illusztrációval helyettesítettük az eredeti képet. A lovas ígérte, hogy a jövőben nem fog előfordulni hasonló helyzet és kerülni fogja a csomózott kötőfékkel való kikötést. Köszönjük a lova nevében is.


Köszönjük: Krelovi csapata

댓글


Featured Posts
Ezen a nyelven még nincsenek bejegyzések közzétéve
Kövess minket!
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page